Tim's commute never bothered him because there were always seats available on the train and he was able to spend his 40 minutes comfortably reading the newspaper or catching up on paperwork. Ever since the train schedule changed, the train has been extremely crowded, and by the time the doors open at his station, there isn't a seat to be found.
Options
A. Tim would be better off taking the bus to work.
B. Tim's commute is less comfortable since the train schedule changed.
C. Many commuters will complain about the new train schedule.
D. Tim will likely look for a new job closer to home.
Correct Answer
Tim's commute is less comfortable since the train schedule changed.
Explanation
The passage tells us that Tim's commute didn't bother him because he was always able to sit down and comfortably read or do paperwork. Therefore, it is reasonable to assume that Tim's commute has become less comfortable since the schedule change, because it is very crowded and he can no longer find a seat. There is no information given that supports choices a, c, and d.
More questions
1. Statement: Children are influenced more by their teachers nowadays.
Assumptions:
The children consider teachers as their models.
A large amount of children's time is spent in school.
Clearly, it is because children consider teachers as their model that they are more influenced by them. So, I is implicit. It is not necessary that the children are influenced by teachers because they spend much time in school. So, II is not implicit.
2. Most Reality TV centers on two common motivators: fame and money. The shows transform waitresses, hairdressers, investment bankers, counselors, and teachers, to name a few, from obscure figures to house-hold names. A lucky few successfully parlay their fifteen minutes of fame into celebrity. The luckiest stars of Reality TV also reap huge financial rewards for acts including eating large insects, marrying someone they barely know, and revealing their innermost thoughts to millions of people. This paragraph best supports the statement that
Options
A. the stars of Reality TV are interested in being rich and famous.
B. Reality TV is the best thing that has happened to network television in a long time.
C. for Reality TV stars, fame will last only as long as their particular television show.
D. traditional dramas and sitcoms are being replaced by Reality TV programming at an alarming rate.
E. Reality TV shows represent a new wave of sensationalistic, low quality programming.
Correct Answer: the stars of Reality TV are interested in being rich and famous.
Explanation:
This is expressed in the first sentence. Choices b, d, and e are not supported by the passage. Choice c is incorrect because the paragraph states that some Reality TV stars manage to parlay their fifteen minutes of fame into celebrity.